KeyShot Studio 2024.2 nu beschikbaar!

PUBLISH DATE

August 01, 2024

POST AUTHOR

Handige upgrades voor een snellere workflow

Inmiddels is KeyShot Studio (voorheen KeyShot) 2024.2 beschikbaar, met verschillende updates om de efficiëntie en creativiteit in je dagelijkse workflow te verbeteren. Wat is er precies veranderd?

 

Importeer glTF-animatiebestanden in KeyShot Studio

Node-animaties opgeslagen in glTF 2.0 kunnen nu worden geïmporteerd in KeyShot Studio. Als het te importeren glTF-bestand een animatie bevat, vink je eenvoudig het selectievakje “Importeer animaties” aan tijdens het importeren. (Skelet- of morfanimaties worden niet ondersteund.)

 

Export Voorvertoning toegevoegd aan Web Viewer + meer ondersteunde materialen

Zeg vaarwel tegen giswerk: Nu kun je bij het voorbereiden van renderings voor een ontwerpbeoordeling met Web Viewer een voorvertoning zien van hoe je werk eruit zal zien. Hierdoor kun je de scène indien nodig aanpassen voordat je de definitieve upload verwerkt. Bovendien worden alle Web Viewer-uploads nu verwerkt met texture baking.

Een andere upgrade aan Web Viewer is materiaalmatching. De materialen die er nu identiek uitzien in de Web Viewer, vertegenwoordigen 96% van het materiaalgebruik in daadwerkelijke KeyShot Studio-scènes (volgens KeyShot-analyses).

 

Verbeteringen aan de Move Tool

De Move Tool is nu gebruiksvriendelijker. De eerste opvallende verandering is dat de positievakjes nu altijd zichtbaar zijn terwijl de tool actief is. De tweede is dat de XYZ-as binnen het venster nu kleurgecodeerd is en direct correleert met de overeenkomstige as op de Move Tool Gizmo.

Bovendien is het met de Axis Lock-In nu mogelijk om de Move Tool Gizmo langs de X-, Y- of Z-as te vergrendelen door de selectievakjes naast elke afzonderlijke as in het Move Tool-venster te toggelen. Wanneer dit is ingeschakeld, vergrendelt de as aan de muiscursor voor meer verfijnde bewegingen langs die specifieke as.

 

Nieuwe sneltoetsen zijn geïntroduceerd (en kunnen worden aangepast of gewijzigd in Voorkeuren):

  • T: Vertaal gizmo
  • R: Draai gizmo
  • S: Schaal gizmo
  • X: Vergrendel in de X-as
  • Y: Vergrendel in de Y-as
  • Z: Vergrendel in de Z-as

Importupdates

Deze veelgebruikte CAD-formaten worden nu ondersteund in de nieuwste versie van KeyShot Studio:

  • SketchUp 2024
  • CATIA V5 3D Lezen: V5-6R2024
  • Parasolid 3D V36.1
  • NX 2312 Series (tot 2312.4000)

 

Bekijk alle nieuwe features van KeyShot Studio 2024.2

    Download de laatste versie

    Proefversie downloaden

    Neem contact met ons op

    HelpDesk

    073-6894873

    Mail ons

    support@aesc.nl